De voordelen van het eten van volwaardige voeding

 Plantaardige vleesvervangers

Deze gids zal zich richten op de voordelen van het eten van plantaardige vleesvervangers. Je kunt veel geweldige recepten vinden met deze voedingsmiddelen als je begint met Googelen op ‘superfoods’.

Voordat we beginnen zijn hier een paar dingen die je moet weten over plantaardig voedsel.

– Carnivoren eten een dieet van botten, spieren en andere weefsels. Je lichaam heeft deze weefsels nodig voor de vertering en synthese van vetoplosbare vitaminen en ijzer. Vitamine B12 is een voorbeeld van een vitamine die door carnivoren wordt gegeten. Het is ook een belangrijk bestanddeel van het zenuwstelsel en helpt het lichaam tegen ziekten te beschermen. Merk op dat een vies gerecht met diverse andere ongekookte of rauwe ingrediënten toch voedzaam kan zijn voor carnivoren.

– Mensen zijn van nature vegetarisch. Ons gebit en ons spijsverteringsstelsel lijken sterk op die van carnivoren, zodat wij als strikt vegetarisch worden geclassificeerd.

– Terwijl planten in alle omgevingen veel voorkomen, zijn mensen gespecialiseerd in diëten die specifiek zijn voor geografische gebieden. Wij zijn in staat om zowel planten als dieren te eten, maar deze dieren worden meestal gekookt.

– Sommige diëten staan toe dat je gekookte groenten eet, maar geen vlees. Deze diëten worden doorgaans “vegariërs” genoemd.

– Tenslotte zijn er mensen die af en toe vlees eten, maar niet zo vaak als een vegetariër. Dit zijn de “Argumentatieven” of zij die beweren dat ze geen vleeseters zijn, alleen niet altijd.

Conclusie

Als je een vleeseter bent, en je wilt je gezondheid verbeteren, dan zul je je waarschijnlijk richten op rood vlees. Dit komt omdat er een bewezen verband is tussen rood vlees en bepaalde ziekten.

– Bonen en linzen zijn ook zeer gebruikelijk in de meeste diëten. Het zijn ook zeer belangrijke bronnen van eiwitten.

– Voedingsstoffen, vitaminen en mineralen zijn in veel diëten in overvloed aanwezig. Deze voordelen zijn als het ware ook bonenvoer.

De combinatie van deze bestanddelen en de voedingsgewoonten die ze inspireren, werken al sinds mensenheugenis. Deze voedingsmiddelen hebben natuurlijk millennia lang deel uitgemaakt van het menselijk dieet, en ook vandaag de dag maken zij nog deel uit van het menselijk dieet.

We zijn allemaal bekend met zonnebloempitten, knoflook en tomaten. We weten dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor onze gezondheid, en dat ze gezond zijn.

Maar we weten misschien niet precies hoe het eten van deze voedingsmiddelen ons kan helpen. Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door een team onderzoekers in Japan, waarbij de grootste steekproef van een land is betrokken, geeft ons de meest gedetailleerde informatie tot nu toe over de voedingsgewoonten van de Japanners.